Over de stichting

De stichting Hollandse hoboïsten ​zet zich in voor het behoud, de bevordering en ontwikkeling van de Hollandse hoboschool in en buiten Nederland. Dit doet zij op diverse manieren.

 

 

Hollandse uitvoerende Hoboïsten
 
Stichting Hollandse hoboïsten wil helpen met promoten en organiseren van concerten die de bekendheid van de Hollandse hoboschool ondersteunen. Voor professionele hoboïsten maar zeker ook voor de vele enthousiaste amateurs die ons land kent. 
De stichting zet zich tevens in voor het  promoten van cd's en boeken die de Hollandse hoboschool betreffen. Onder 'Hollandse hoboisten' vindt u hoboisten die hun cd's en boeken aanbieden.  
Ook vindt u onder Hollandse uitvoerende hoboisten de concertagenda en nieuwe CD uitgaven.
Hollandse hoborieten
 

De Hollandse hoboschool heeft typische rieten die zorgen voor een expressieve klank. Resonantie is hierbij het toverwoord. Iedere hoboïst heeft zijn eigen soort rieten maar een Hollandse school riet blijft altijd herkenbaar in klank en expressie.

 

De stichting zet zich in om het ambacht van het maken van deze rieten in leven te houden door informatie te verstrekken, lessen te organiseren en, in samenwerking met professionele hoboisten, de rieten te ontwikkelen en aan te passen aan nieuwe tendensen in de muziekwereld.

Hollandse hobo's
 

Iedere hobo heeft een eigen klank en karakter. Een hoboïst zoekt naar een hobo die zijn of haar klankideaal kan uitbeelden. De stichting helpt Hollandse hoboïsten aan informatie en advies over hobo's, althobo's en hobo d'amores. Ook stelt zij zich ten doel om talenten die de Hollandse school vertegenwoordigen financieel te ondersteunen. Tevens zet de stichting zich in om hobo's die een historische waarde hebben voor de Hollandse hoboschool te behouden. 

 

Musicians without Borders. De stichting zet zich ook in om oude instrumenten in te zamelen voor Musicians without Borders. De stichting werkt ondermeer mee aan een muziek project van een hoboschool in Bosnie-Herzegowina. Irma Kort en het Nederlands Blazerensemble zetten zich al een paar jaar in voor dit en andere projecten. Voor meer informatie of donaties kijk bij projecten of contact met ons op.