Projecten

 

Musicians without Borders

 

"Musicians without Borders is een internationale
netwerkorganisatie die de kracht van muziek inzet
om etnische, religieuze en politieke verschillen te overbruggen en de wonden van oorlog en conflict te helen."

 

Sinds haar oprichting in 1999 heeft Musicians without Borders succesvolle projecten georganiseerd in Bosnië-Herzegovina, Macedonië, Kosovo en het Midden-Oosten.

 

Stichting Hollandse Hoboisten zet zich in samenwerking met Irma Kort en het Nederlands Blazersensemble in om hobo's in te zamelen voor een hoboschool in Bosnie-Herzegowina. 

Het project heet 'Music Room' en biedt een plek waar kinderen muziekonderwijs krijgen in Sarajevo en even hun zorgen kunnen vergeten.


Mocht u nog een hobo hebben liggen waar u niets meer mee doet dan is deze van harte welkom voor dit en andere projecten in Oost-Europa. 

 

Samenspelavonden
 

De stichting organiseert samenspelavonden waarbij op diverse niveaus muziek gemaakt wordt. De ensembles bestaan meestal uit drie hoboisten (waarvan een althoboist) en studeren stukken in die op de samenspel avonden uitgevoerd worden in een gemoedlijke sfeer. Plezier in muziek en uitwisselen van ideeen staat hierbij voorop. De eerste samenspelavond was op 27 maart en was een geslaagde avond. Zie foto's.

 

Interviews

De stichting wil door middel van interviews met bekende en minder bekende hoboisten informatie verstrekken over alle aspecten van de Hollandse school.